Uzmanlarımız hızlı ve modern tasarımlar için iş başında!

Logo Tasarımı Neden Önemlidir ?

yazar Uzmana tasarlat06.07.2021

Logo, bir şirketinizin kurumsal kimliği en önemli öğesidir. Logo tasarımı, şirketinizin yazı fontu ve amblemin belirlendiği bir vektör çalışmadır. İyi tasarlanmış bir logo şirketinizin akılda kalıcılığını ve rakiplerinizden ayırt edilebilmesini sağlar.

Logo Tasarımı Neden Önemlidir?

Böylelikle rekabette avantaj kazanmış olursunuz. Ayrıca, şirketinizin kimi hedeflediği, hangi hizmeti sunacağını, rakiplerin kimler olduğunu ve en önemlisi kimlere hitap etmek istediği hedef kitleyi doğru bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir.

Marka kurmak birkaç evraktan ibaret değildir. Marka olabilmeniz için insanların akıllarında kalmalı ve kendinizi doğru yansıtmalısınız. Logo tasarımı tam burada devreye giriyor. Logonuz sizin markanızın ilk görselidir. İnsanların renk ve şekilleri hatırlaması daha yüksek bir olasılıktır. Marka isminiz kadar görselinizde bir o kadar akılda kalıcı olmalıdır.

Şirketinizi ve markanızı oluştururken dijital dünyada tanınmak için bir kurumsal kimlik oluşturmalısınız. Kurumsal kimlik tasarımı şirketinizi müşterilerinize, tedarikçilerinize, çalışanlarınıza görselliklerle nasıl yansıttığınızdır.

Kurumsal kimlik şirketinizin markanızın profesyonel görünmesini sağladığı için müşterilere daha güvenilir bir izlenim bırakır. Markanızın logosu ve amblemi, kurumsal kimliğinizi oluşturacak ve markanızın imzası olacaktır. Bu da marka bilinirliğinizi arttıracak ve yavaş yavaş markalaşmanızı sağlayacaktır.

Logo Çeşitleri Nelerdir ? Nerelerde Kullanılır ?

Markalar için büyük rol oynayan logo tasarımların çeşitleri vardır. Markalaşan, devleşen firmalar şirketler logolarını güncelleyerek veya günümüze uygun bir şekilde logolarını tasarlayarak akıllara kazınmayı başarmışlardır. Sizlere logo çeşitlerini anlatıp markanız için hangisi uygunsa seçmenizde yardımcı olmaya çalışacağız.

1. Monogram ve Lettermark Logolar

Genelde isimleri uzun olan markalar baş harflerini kullanarak harflerden oluşan logolardır. Mesela; NASA, IBM, HP isimlerinde olduğu gibi.

2. Logotype Logolar

Bu tür logolarda ise sadece markanın ismi kullanılır. Çoğu marka , Google, Nikon, Canon, Sony, Visa ve daha fazla marka logotype türünü kullanmıştır.

3. Sembol Logolar

Logo sembolleri daha çok yaygındır. Simge ve sembolden oluşan logo türüdür. Örneğin, Twitter, Apple, Mercedes, Shell ve daha fazlası.

4. Soyut Logolar

Bu tarz logolar soyut bir görüntü üzerinden tasarlanır. Soyut logoların üzerinde geometrik form, simetrik ve resimsel öğeler kullanılır. Bu logo türüne örnek Adidas da kullanılan çiçek, Pepsi’nin bölünmüş çemberi, Bp’nin yıldız simgesi

5. Maskot Logolar

Sembollerin aksine resimli veya karakterli logo türüdür. Karikatürize edilmiş, canlı, eğlenceli olan maskot logosudur. Örnek vermek gerekirse KFC, World, Garanti Bankası gibi.

6. Kombinasyon Logolar

Tek bir logo türüne bağlı kalmak istemiyorsanız kombinasyon logo türünü kullanabilirsiniz. Kombine bir kelime, resimsel bir işaret, soyut bir işaret veya maskot kullanarak oluşturulan logo türüdür. Bilinen birkaç markalar, Doritos, Lacoste

7. Amblem Logolar

Amblem logo bir simgenin veya sembolün içindeki fonttan oluşur. Rozetler, armalar, mühürler gibi. Birçok okul, devlet kurumlarında, otomobil sektöründe tercih edilir. Amblem logolar günümüz trendine uygun modernize edilebilir. Örneğin Starbucks, Harley Davitson, Alfa Romeo, Porsche amblem logusu türü kullanılmıştır.

8. Harf Logolar

Minimalist logo türüdür. Harf logo olduğu için benzersiz, akılda kalıcı olması gerekir. Yazı fontu özenle seçilmelidir. Doğru şekilde renkler seçilmelidir. Bu logo türüne en iyi örnekler Netflix. Yahoo, Mc Donalds.

Uzmana Tasarlat'da Logo Tasarımı Fiyatları Nasıl ?

Dijital dünyadaki varlığınızı gösterebileceğiniz uygun fiyatlı girişim ve kurumsal paketlerimizi incelemek ve fiyatlarımızı görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Ekibimizin hazırlamış olduğu, sektöre özel logo örneklerini referanslar kısmından inceleyebilirsiniz.

Eğer sizin için hangi kurumsal kimlik paketimizin daha uygun olduğunu bilmiyorsanız ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Diğer Blog Yazılarımız

Diğer blog yazılarımıza göz gezdirmenizi de öneririz. Tüm yazılarımızı işinizin geleceği için özenle hazırladık.

Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Web sitesi server (sunucu), tasarım, yazılım ve dijital pazarlamanın birleşmesiyle ortaya çıkar.

Yazının devamı >

Logo Tasarım Fiyatları

Logo tasarım fiyatları küçük ve orta boy işletmeler için 450-1450 ₺ arasında değişim gösteriyor.

Yazının devamı >

Logo Nasıl Tasarlanır?

Logonuzu tasarlarken hangi tasarım tekniğini kullanacağınızı titizlikle düşünmelisiniz.

Yazının devamı >